2. međunarodna konferencija

Udruga DAR po četvrti puta u 2019. godini organizira 4:DAR tjedan 18.03.-24.03.2019.,u sklopu kojeg će se održati i 2. međunarodna konferencija.

Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ministrici Blaženki Divjak što je prepoznalo važnost podržavanja darovitih učenika u RH i pokroviteljstvom MZO podržalo 4.DAR tjedan.

4.DAR tjedan će uz STEM i druge radionice u Medulićevoj 34, Zagreb, biti obilježen i sa suradnjom sa susjednim institucijama: Muzej za umjetnost i obrt, Akademija dramskih umjetnosti, Etnografski muzej. Zahvaljujemo im na podršci. Ideja je da pozovemo učenike u susjedne institucije, koje će otvoriti svoja vrata, time omogućiti moguću projekciju razvoja učenika.

2.međunarodna konferencija će predstaviti najbolje svjetske prakse ( World Giftedness Centre – Dubai), europske prakse ( ECHA, European Talented Centre Budapest), Ekonomski fakultet iz Zagreba, Centar Proventus iz Zagreba, INA d.d.- HR pristup, Agrivi Development Center , MZO – #Škola za život – Okvir za poticanje iskustva, učenja i vrednovanje postignuća darovite djece i učenika  , AZOO – Razvoj svijesti o postojanju i potrebama darovite djece s teškoćama. Tema Okruglog stola u sklopu 2.međunarodne konferencije : “Društveni konsenzus – podrška darovitim učenicima u RH”.

Raspored:

2-Međunarodna konferencija NAJBOLJE SVJETSKE EU HRVATSKE prakse u radu sa darovitim učenicima mladim-verzija 29-1-2019.txt