Filmska radionica

Radionica bi se održavala jednom tjedno na lokaciji u prostoru namijenjenom za to te bi isto tako u nekoliko situacija bila premještena u prostore montaže na Akademiji Dramske Umjetnosti te ukoliko bi bilo moguće na sam set snimanja filma ili TV serije. Također, nekoliko bi se predavanja preselilo u vanjske prostore s ciljem da se obiđu lokacije za snimanje filma te isto tako za vrijeme snimanja.

Polaznici:
Polaznici radionice mogu biti djeca svakog uzrasta koji imaju interes učiti i raditi na filmu, ali s obzirom na sam rad i zahtjevnost posla, preporučljivo je da to budu stariji uzrasti koji imaju interes u budućnosti se baviti filmom ili su već probali se time baviti.

Plan rada:
UVODNA PREDAVANJA (2x) – općenito o radionici, filmu te opisu što je to film. Prolaz kroz povijesna razdoblja i razvoj filmske kulture uz pokazivanje primjera iz raznih filmova nijemog i zvučnog filma (tehnikolora i crno bijelog). Definiranje kadra, scene, montaže te ugrubi prolaz kroz faze produkcije filma. Definiranje same ideje filma te funkcija filma u današnjem društvu i prošlosti.