Svi događaji

“FILMSKA RADIONICA OD IDEJE DO REALIZACIJE FILMA
U organizaciji Udruge Ja bih i Mali Magacin Kabare te Udruga za darovitost DAR:
Subota 10.09.2016., od 10 sati u Medulićevoj 34,a zatim u Kino Tuškanac -Filmska radionica sa rediteljem Emir Kapetanovic i glumicom Zanom Marjanović je jednodnevna kreativna radionica koja ima za cilj upoznati polaznike sa pripremom, produkcijom i postprodukcijom kratkog filma. Koristeći metode koje su razvijali zahvaljujući petogodišnjem iskustvu vođenja kreativnih radionica za djecu Mali Magacin Kabare, edukatori će upoznati polaznike sa osnovama snimanja, glume i režije te sprovođenju svojih ideja u umjetnička djela. Cilj radionice je da polaznici , vođeni edukatorima od ideje do realizacije, snime svoj prvi kratki film. Radionica zatvorenog tipa samo za djecu članove DARA.
Od 17 h BESPLATNE projekcija filmova u kinu TUŠKANAC na koje pozivamo sve zainteresirane, djecu i roditelje:
#spajaLICA , kratki film 10 minuta,
„ Piknik “ Jure Pavlović, igrani film, 13 minuta,dobitnik EU OSKARA, u kojem glavnu ulogu igra Emir Mašić, mladi glumac potekao i član Malog Magacin Kabarea.
„ Djeca mira „ Emir Kapetanović, igrano-dokumentarni dječiji film,52 minute.
Molimo Vas prijave za besplatne projekcije putem : udrugadar.hr@gmail.com do 09.09.2016. .#JaBiH#MaliMagacinKabare,#UdrugaDAR#INAspajaLICA

Tečaj gitare

1.DARoviti tjedan se nastavlja BESPLATNIM TEČAJEM GITARE koji će voditi Hrvoje.

Za prijavu klikni ovdje.

Dobro došli ?

Arduino radionica

Zašto Arduino?

Zahvaljujući jednostavnom i laganom pristupu, Arduino se koristi u tisućama različitih projekata. Software Arduina iako vrlo močan i fleksibilan u praksi je jako jednostavan za korištenje i početnici ga vrlo lako svladavaju. Može se koristiti na Mac računalu, Windows i Linux operativnim sustavima. Svi koriste Arduino platformu, od profesora i studenata u školi, inžinjera u izradi projekata, inovatora i sl. Bilo tko može koristiti Arduino i vrlo lagano prateći korak po korak instrukcije napraviti svoj vlastiti projekt.

Klikni ovdje

Simulacija “Klokan bez granica”

Vrlo bitno je poticati mlade na rad i usavršavanje znanja iz matematike, “Klokan bez granica” čini baš to.

O Klokanu:

“Klokan bez granica” je natjecanje u kojem možete testirati svoje znanje matematike i sposobnost logičkog zaključivanja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture.

Klikni ovdje

Radionica: Kahoot & Thinglink

Izradite zanimljivu i zabavnu igru u par minuta web alatom za izradu kvizova Kahoot. Dodajte video, slike i dijagrame u vaš kviz te privucite prijatelje u zanimljivu i edukativnu učilicu.

Unaprijedite igru interaktivnim medijima tako što ćete obogatiti slike i videa močnim alatom ThingLink.

Klikni ovdje

Što se to krije u meni?

Udruga DAR Vas poziva na radionicu Krešimira Katušića, mag. kiparstva.

Kako smo svakodnevno obasipani mnoštvom informacija i činjenica koje naš mozak mora obraditi i koristiti, Krešimir Katušić nudi odmor od verbalnih informacija te poziva da se izrazimo slikanjem, crtanjem i pokretima rukama.

Klikni ovdje

Čarobna matematika

Zamisli da si Harry Potter i na zanimljiv način se upusti u zabavne matematičke avanture.

Klikni ovdje

Filmska radionica

Filmska radionica bavila bi se snimanjem filma te njegovim razvojem od samog početka pa sve do finalnog rada koji bi bio prikazan. Radionica bi tako obuhvaćala teoriju filmskog stvaralaštva te bi se isto tako bavila raznim praktičnim stvarima poput montaže u programima namijenjenim za to, pisanjem scenarija u formatima u kojima se on piše te sam rad na kameri, glumi i režiji koji bi polaznici radionice radili tijekom razvijanja i snimanja filma.

Klikni ovdje

Linearno programiranje

Linearno programiranje kao disciplina spada u operacijska istrazivanja, koja su se razvila u II. svjetskom ratu iz vojnih potreba.

Naime, ogranicene resurse trebalo je u ratu rasporediti na razlicite vojne operacije i aktivnosti. Pri tome se zeljelo postici sto bolje efekte, pa su pozvani znanstvenici da primijene znanstveni pristup u rjesavanju takvih problema.

Klikni ovdje

Slikarska radionica

Radionicu će voditi akademski slikar Dražen Josip Pavić, koji ima razrađene pedagoške  metode za pripremu učenika za Školu primjenjene umjetnosti, Akademiju likovnih umjetnosti. Veliki broj učenika koje je pripremao uspješno su upisali Akademiju likovnih umjetnosti.

Klikni ovdje

Kiparska radionica

Krešimir Katušić, magistar kiparstva, trenutno na doktorskom studiju kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu izveo je više socijalno angažiranih umjetničkih projekata i kreativnih radionica za djecu i mlade. Održao je 9 samostalnih i brojne skupne izložbe, a njegovi radovi mogu se vidjeti i na više javnih mjesta ne samo u Zagrebu, već i u ostatku Hrvatske.

Udruga DAR Vas poziva na radionicu Krešimira Katušića, mag. kiparstva koja je namijenjena svim učenicima osnovne škole i srednje škole koji, kroz razne likovne tehnike, žele saznati što se to krije u njima.

Klikni ovdje

Napravi svoju 3D igru

Želiš li napraviti svoju 3D igru? Pridruži nam se na ovoj radionici, gdje ćemo koristeći Kodunapraviti 3D igru. Kodu je jednostavan sustav za programiranje i izradu igara, specijalno napravljen za sve one koji žele napraviti svoje prve korake u izradi igara, a ne trebaju imati prethodno iskustvo u programiranju.